Zo kiest u de juiste kleur verf

By 27 juli 2016 Actueel No Comments

Iedereen heeft een andere smaak en vindt dus bepaalde kleuren mooi of helemaal niet. Zo heeft de ene persoon een hekel aan geel en kan de ander de kleur blauw niet verdragen. Gelukkig hebben we inmiddels een uitgebreid kleurenpalet om van te kiezen. Maar daardoor wordt het wel een stukje lastiger om uiteindelijk een passende kleur aan te wijzen. Wij helpen u een handje.

Het gebruik van kleur is heel bepalend voor een huis. Kleur creëert een bepaalde sfeer en kan een kamer optisch meer ‘ruimte’ geven of juist kleiner laten lijken. Elke kleur kent verschillende nuances, van licht tot intens. Hoe intenser, hoe sterker het uw stemming beïnvloedt. Houd daar rekening mee bij de keuze van de kleur op uw muren, accessoires of meubels.

Om u een globaal beeld te geven wat kleuren precies met uw leefomgeving doen, zochten we uit wat bepaalde standaard kleuren betekenen en in welke ruimte ze het beste passen. Natuurlijk zijn er veel meer tinten, maar op deze manier kan u wellicht al bepaalde kleuren uitsluiten.

Rood
De kleur van de passie, liefde, motivatie en vastberadenheid. Een warme kleur die u het best subtiel kunt toepassen. Bij een overdaad kan rood namelijk zorgen voor een gevoel van onrust en vermoeidheid. Gebruik deze kleur bij voorkeur dan ook niet in de slaapkamer.

rood-kleur

Groen
Groen past goed in de werk-, slaap-, woonkamer, keuken of badkamer. De natuurlijke kleur werkt ontspannend, geeft vertrouwen, balans en nieuwe energie. Een evenwichtige kleur die ook in zachte tinten kan worden toegepast.

groen-kleur

Blauw
In elke werk-, bad- of slaapkamer kunt u blauw gebruiken. Deze neutrale kleur geeft rust en doet al snel denken aan een heerlijke blauwe lucht of zee. De kleur creëert een gevoel van vrijheid en ruimte. Durf gerust te combineren, want een paar blauwtinten geven meer balans dan één.

blauw-kleur

Paars
Paars staat voor wijsheid, luxe en rijkdom. Een intellectueel en spiritueel persoon kiest graag voor deze kleur. Ideaal voor een meditatie- of studieruimte in combinatie met aardse kleuren als donkergroen, blauwgroen en kastanje.

paars-kleur

Geel
Een likje geel frist een donkere kamer of hoekje snel op en reflecteert het licht dat binnenvalt. De kleur past daarom mooi in de hal, kinder-, studeer- of woonkamer.

geel-kleur

Reageren

Call Now Button