Pakt u zelf de kwast om uw huis een nieuwe schilderbeurt te geven of kiest u ook voor het gemak van een professionele schilder? Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de consumenten de voorkeur geeft aan doe-het-zelven boven de vakman. Daar zitten echter ook nadelen aan.

 

Onderzoeksbureau Qudata Markt- & Trendanalyses voerde in opdracht van Karwei een onderzoek uit naar het klusgedrag van consumenten. Het onderzoek werd gehouden onder ruim vijfhonderd consumenten. Een meerderheid van de ondervraagden kiest ervoor om zelf te schilderen, ondanks de voordelen van het uitbesteden aan een schilder. Niet iedereen wordt echter blij van zelf schilderen.

Nadelen die genoemd worden door de ondervraagden zijn het schuren, schoonmaken van kwasten en het afplakken van ramen. Daarnaast hebben mensen vaak onvoldoende vrije tijd voor het schilderwerk.

Veel werk

Natuurlijk is zelf een klus aanpakken om uw huis mooier te maken leuk. Maar sommige klussen zijn te groot of vragen om een professionele aanpak, zoals het schilderen van de buitenkant van uw huis. Voor een hobbyklusser gaat er dan veel tijd zitten in een schilderkarwei. De wanden moeten worden afgeplakt, de muur moet worden voorbehandeld, geschilderd en vaak is er een tweede laag nodig om het schilderwerk volledig dekkend te maken. En dan zijn er ook nog de moeilijk te bereiken plekken, zoals dakkapellen en kozijnen.

Veel mensen willen het schilderwerk wel uitbesteden, maar laten zich afschrikken door de kosten. Een verkeerd uitgevoerde schilderklus door uzelf kan ook duur uitvallen als u het snel opnieuw moet doen omdat de eerste poging mislukt is. Hierdoor stijgen de kosten.

Offerte aanvragen

Heeft u een klus en wilt u weten wat wij voor u kunenn betekenen? Neem dan snel contact met ons op! Op dit moment bieden wij de winterschilderkorting aan, dus wees er snel bij!

Leave a Reply

Call Now Button