Het paard van Troje dat houtrot heet

By 15 juni 2016 Actueel No Comments

Rottende kozijnen: het is iets wat woningeigenaren snel over het hoofd zien. Maar hoe langer u wacht met het repareren, hoe erger de houtrot wordt. Grootschalige reparaties zijn dan vaak aan de orde en daar zit niemand echt op te wachten.

Ouderdom, regen, temperatuurverschillen en zonlicht kunnen ervoor zorgen dat hout zwak wordt en gaat rotten. Deze ‘bacterie’ kan zich langzaam verspreiden en doordringen tot de kern van een houten constructie. In het geval van een draagbalk, kan dat uiterst gevaarlijk zijn.

In het verleden moest men bij houtrot het hele kozijn vervangen. Gelukkig hoeft dat niet meer. Met de huidige technieken kunnen we de rotte plekken herstellen. Dat scheelt een hoop tijd en kosten.

Wegzagen en opvullen

Er zijn verschillende manieren om houtrot aan te pakken. Zo gebruiken wij bij kleine rotplekken een ‘epoxy pastareparatie’. Dat houdt in dat we het rottende hout verwijderen door het weg te zagen of weg te frezen. Daarna vullen we het gedeelte op tot het weer een mooi geheel is. Wanneer de houtrot echt hardnekkig is, gebruiken we een hardhoutenlijmverbinding om het gat op te vullen.

Het is fijn dat er handige manieren zijn om houtrot weg te halen. Maar voorkomen is alsnog beter dan genezen. Check dus regelmatig je kozijnen op houtrot. Als je er vroeg bij bent, kan een simpele spray de verspreiding in toom houden. Kom je er pas later achter, dan moet je rekenen op een grote uitgave.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bel ons gerust op 071-8883883 / 06-51351740 of stuur een mailtje naar info@schildervincent.nl

 

Reageren

Call Now Button