Een interieur is eigenlijk niet echt af als het plafond niet mooi afgewerkt is. Toch wordt dit deel van het huis vaak vergeten en denken de meeste mensen er al helemaal niet aan om het in een andere kleur dan wit te schilderen. Maar… een plafond hoeft echt niet alleen maar wit te zijn. Denk aan sierlijsten, maar ook aan knallende- of juist heel subtiele kleuren.

Kijk eens wat vaker omhoog! Met de juiste kleur kunt u de indruk wekken dat uw plafond hoog, of juist knus en laag is. Geef uw kamer een knussere uitstraling door de indruk te wekken dat uw hoge plafond laag is. Hoe? Gebruik een (iets) donkerdere kleur, waardoor het lijkt alsof het plafond dichterbij is. Zo voorkomt u dat u het gevoel heeft dat de huiskamer kil en koud overkomt.

gray-painted-ceiling-design

Bron: Pinterest / Rain On A Tin Roof

Wilt u juist de ruimte groter laten ogen en ervoor zorgen dat het lijkt of u een hoog plafond heeft? Zorg dan juist voor een licht plafond. Hang de gordijnen ook wat hoger dan u normaliter zou doen en u kunt er ook voor kiezen om de muur in twee kleuren te schilderen. Dit maakt optisch een groot verschil.

Eyecatcher
Wat kunt u doen om uw plafond een mooie aanvulling op de rest van het interieur te laten zijn? Kies voor kleur, lampen, houten lambrisering, sierlijsten… Eigenlijk is er volop keus. Kijk maar eens:

Houten balken

table-white-home-interior (2)

Bron: Pinterest / Frenchy Fancy

Kastenwand tot aan het plafond

enhanced-buzz-2346-1369695953-13

Bron: Pinterest / Kraus Schoenberg

Felle kleuren of prachtig sier stukwerk

monochromatic-color-schemes

Bron: Pinterest / Decoist

Mooie lampen

95e59bfe83d4a9a98c1081bc3405b071

Bron: Pinterst / Blood and Champagne

Zoekt u iemand die uw plafond mooi kan maken of wilt u graag advies op het gebied van verf en stucwerk? Neem gerust contact met ons op!

 

Leave a Reply

Call Now Button