De lente is nu echt begonnen! Veel mensen zijn hun huis weer klaar voor de lente en de zomer aan het maken.

Overal ziet u weer aannemers en busjes van schildersbedrijven in het straatbeeld. Dit is het uitgelezen moment om te checken of uw huis de winter goed heeft doorstaan. Maar waar moet u nu op letten als u de buitenkant van uw huis in orde wilt maken? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Schilderwerk onderhoud

De lente is het beste tijdstip om uw buitenschilderwerk op orde te krijgen. Heeft u houten deuren en kozijnen? Dan is het verstandig deze minimaal iedere vijf jaar een goede schilderbeurt te geven. Dit is niet alleen goed voor de bescherming van het houtwerk, maar natuurlijk ook voor de uitstraling en waarde van uw huis.

Pak een sopje

Het klinkt misschien gek, maar wie zijn houtwerk buiten jaarlijks met een sopje schoonmaakt zorgt ervoor dat het schilderwerk beter behouden blijft. Hierdoor hoeft u weer minder snel alles opnieuw te laten schilderen. Zorg er echter wel voor dat een professional checkt of alles nog goed is, houtrot is zeer hardnekkig en kan snel uitbreiden. Als u kunststof of aluminium kozijnen heeft, hoeft u uiteraard niet te laten checken op houtrot, maar is een lauw sopje met een niet-agressief schoonmaakmiddel goed om de kleur van uw kozijnen mooi te houden.

Smeren van kozijnen en deuren

In de lente en de zomer gooit u natuurlijk vaker de ramen open dan in de winter. Ook ventilatieroosters en (tuin)deuren staan weer lekker vaak open om de frisse lucht binnen te laten. Laat een expert kijken of de kou en het vocht van de afgelopen wintermaanden geen sporen op de kozijnen hebben achtergelaten. Zorg er ook voor dat scharnieren en deurklinken goed vastzitten en netjes gesmeerd zijn, zo gaan de kozijnen en deuren in perfecte staat de lente in.

Dakgoten, schoorsteen en buitenkraan

Verder is het na de winter goed om te checken of uw schoorsteen niet geveegd moet worden. Ook uw dakgoten reinigen kan verstandig zijn aangezien er ook in de lente behoorlijk wat regen kan vallen. Tot slot kunt u ook de buitenkraan weer aansluiten en controleren of er geen leidingen kapot zijn gevroren de afgelopen winterperiode.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Zorg ervoor dat uw zonnepanelen altijd schoon zijn, zodat de opbrengst maximaal is. Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Kijk toch even of er vuil is achtergebleven, zoals bladeren of stof. Na de winter kan dit vuil namelijk een negatief effect hebben op het rendement van uw zonnepanelen in de lente en zomer. Zo kunnen de zonnepanelen door vuil wel 2% tot 3% aan rendement verliezen.

Met deze tips is uw huis weer helemaal klaar voor de lente. Heeft u een schilderklus, of wilt u dat wij uw kozijnen voor u nalopen en eventueel repareren? Bel dan snel op 071-8883883 of 06-51351740 of mail naar info@schildervincent.nl.

Bron: verzekeringen-online

Leave a Reply

Call Now Button