Om uw woning voor een mooie prijs te verkopen, is het zaak om de binnenkant er zo netjes mogelijk uit te laten zien. Daarbij speelt de inrichting, de staat van het huis (opgeruimd of niet?) maar ook de kleur verf een grote rol.

Probeer allereerst zo veel mogelijk persoonlijke spullen en rommel weg te halen zodat een potentiële koper zich kan inbeelden hoe hij of zij de ruimte zou inrichten. Daarnaast is het belangrijk om de muren van uw ruimtes zo neutraal mogelijk te houden. Mocht u al een aantal jaren in uw koophuis wonen, dan is het aan te raden om elke kamer even een ‘opfrisbeurt’ te geven.

Dit kan door het behandelen van de muur en het opvullen van gaatjes maar ook door de muren een compleet ander kleurtje te geven. Het is slim om in het laatste geval donkere kleuren te vermijden. Woningen met lichte en vrolijke kleuren worden namelijk sneller verkocht. Dit komt omdat kamers met een donkere kleur op de muur kleiner aanvoelen. Bij bezichtigingen is dat een absolute dooddoener.

Lees ook: ‘Zo kiest u de juiste kleur verf’

Lichtgrijs doet het daarom beter dan donkergrijs. In sommige gevallen is de kleur verf zelfs zo bepalend dat de verkoopprijs kan dalen. In het geval van donkergrijs verloren woningverkopers gemiddeld 1000 euro.

Je zit ook niet altijd veilig met gebroken wit. Keukens in deze tint worden gemiddeld 73 euro lager geschat qua prijs. Dit komt volgens kenners omdat de verf een ruimte soms vlak doet overkomen. Kies daarom voor wit, beige, crème of een rustgevende kleur op de muur. Sta ook stil bij wat kleuren met emotie kunnen doen. Rood staat bijvoorbeeld voor vuur en woede, maar ook liefde. Mits dit soort felle kleuren goed gecombineerd zijn met wat neutralere meubels, is het een goede optie om te gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer of een slaapkamer.

Twijfelt u over de kleur of zoekt u iemand die uw muren er weer top uit laat zien voor de verkoop? Neem gerust contact met ons op.

Bronnen: Zillow Digs en huisenverkoop.nl 

Leave a Reply

Call Now Button