Door ouderdom, regen, temperatuurverschillen en zonneschijn kan het hout van uw kozijnen gaan rotten. Tegenwoordig hoeft u niet een nieuw kozijn aan te schaffen om het rotten tegen te gaan, maar kunnen we de rotte plekken herstellen.

Kleine reparaties
Wanneer het gaat om kleine reparaties, maken we gebruik van een epoxy pastareparatie. We verwijderen het rottende hout door het weg te zagen of weg te frezen, net zolang tot we bij het gezonde hout aangekomen zijn. Daarna brengen we een primer aan, zodat het hout zich goed hecht en vullen we het gedeelte op met een epoxy vulmiddel, zodat het weer mooi één geheel is. Als laatste schuren we het geheel en schilderen we het.

Grotere reparaties
Bij grotere reparaties zagen we het deel waar het houtrot in zit weg en vullen we het op met een hardhouten lijmverbinding. Ook hier zorgen we ervoor dat we het rottende hout weghalen totdat we aankomen bij het gezonde hout. Voor het deel dat verwijderd is maken we een nieuw deel geheel op maat en verlijmen we dat met epoxy vulmiddel op het gezonde deel. We schuren het oppervlak en schilderen het.

Bij Vincent Azier Schilderwerken maken we gebruik van kwalitatief hoogwaardige merken zoals Repair Care, Renovaid en Pollyfilla. Bij regelmatig onderhoud van het schilderwerk geven we tien jaar garantie op reparaties.

[vc_single_image image=”13″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”medium”][vc_single_image image=”101″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”medium”]